Google introduceert geverifieerde klanten reviews

geverifieerde klanten reviews

U heeft interesse in een bepaald product. Dan is het tegenwoordig heel gebruikelijk dat u zich op het internet gaat oriënteren en de productreviews van andere gebruikers doorleest. Productreviews zorgen ervoor dat de schrijver zichtbaar wordt en afhankelijk van de kennis en diepgang een autoriteit wordt met betrekking tot het product.

Tot nu is er veel te vinden aan klant reviews zogenaamde ‘trusted stores’. Echter heeft Google onlangs besloten hier verandering in aan te brengen door middel van ‘geverifieerde klanten reviews’.

Wat is een geverifieerde klanten review?

Een geverifieerde klanten review is een review dat een klant alleen kan achterlaten na aanschaf van een product. Voorwaarde is dus dat de klant een aanschaf MOET hebben gedaan. Dit is dus alleen voorbehouden aan bedrijven met een webshop.

Voorheen kon men uiteenlopende reviews (online-, in winkel aanschaf, of zelfs over een dienst) achterlaten of zelf een review achterlaten zonder het product ooit te hebben gekocht. Dit zijn on-geverifieerde reviews. Deze zullen voorlopig blijven bestaan. Maar door de zwakheden in deze vorm van reviews heeft Google besloten geverifieerde klanten reviews te introduceren.

Geverifieerde klanten reviews maken het verschil door de wijze waarop zij worden verzameld. Klanten ontvangen een email van de webshop met het verzoek tot het plaatsen van een review voor het product(en) dat de klant heeft aangeschaft. Indien de klant de bestelling niet heeft afgerond, wordt er geen review verzoek verstuurd.

Hoe kun je je aanmelden voor geverifieerde klanten reviews

Merchant Center account

Hieronder de stappen die gevolgd moeten worden. Deze informatie is afkomstig van de Google Blog.

 • Sign in to your Merchant Center account (or sign up if you do not have an account).
 • Select “Merchant Center programs” from the dropdown in the upper right-hand corner.
 • Click “Get Started” in the Google Customer Reviews card and accept the Program Agreement.
 • Add the survey opt-in code to your website.
 • Optional: Add the badge code to your site wherever you want. This will make the badge appear on your site, allowing you to display your seller rating and show customers that you’re integrated with Google Customer Reviews.

Meer weten over Google geverifieerde klanten reviews?

  Naam*
  Bedrijf*
  Email*
  Telefoon
  Onderwerp*
  Bericht
  *Verplichte velden

  Dank voor uw bericht!