Einde Flash in de Edge browser van Windows 10 Creators Update

In navolging van Google Chrome en Mozilla Firefox heeft Microsoft aangegeven per begin 2017 te stoppen met de standaard Flash ondersteuning in de Edge browser. Adobe Flash is decennia lang de facto standaard voor het weergeven van interactieve content. Hier komt met ingang van 2017 in de Windows 10 Creators Update Edge browser een eind aan.

On the Edge

stop-adobe-flash_microsoft-edge-2017_addexxSinds de Anniversary Edition van Windows 10 is Microsoft begonnen met het kunnen beperken van de Flash content weergave. Zoals het pauzeren van Flash reclames die niet centraal zijn in de web pagina. In de aankomende release Windows 10 Creators Update zullen deze mogelijkheden verder worden uitgebreid. Hierdoor verwacht Microsoft de acceptatie van HTML 5 verder te bespoedigen.

Windows 10 Creators Update

Windows-10-Creators-Update-2017_addexxBegin 2017 zal Microsoft Windows 10 Creators Update uitbrengen. Websites die HTML5 ondersteunen zullen in deze update zorgen voor “schone” HTML5 ervaring. Hierbij zal Flash niet worden geladen. Dit zal zorgen voor een betere energie/accu- en security performance. Voor sites die afhankelijk zijn van Flash zal de gebruiker actief moeten aangeven of de content mag worden geladen. De keuze zal wel als voorkeursinstelling kunnen worden opgeslagen.

 Windows 10 Creators Update

 

Standaard Content Delivery

Edge browser kiest voor HTML5 als standaardMicrosoft adviseert web ontwikkelaars de aankomende maanden te migreren naar standaard content delivery mechanismes zoals Javascript en HTML5 Encrypted Media Extensies, Media Source Extensies, Canvas, Web Audio en RTC.

Deze wijziging zal gebruikers een betere performance, stabiliteit en betere veiligheid gaan bieden. De bezwaren van wijlen Steve Jobs (Apple) ten aanzien van Flash worden nu eindelijk onderschreven door alle toonaangevende web browser ontwikkelaars. De Apple iPad bied sinds introductie begin 2010 geen ondersteuning voor Flash.

bron:
John Hazen, PM Manager, Microsoft Edge
Crispin Cowan, Senior Program Manager, Microsoft Edge

Lees ook ons blog artikel over Chrome 55 en Flash

Meer weten over Microsoft Creators 10 Update?

 

  Naam*
  Bedrijf*
  Email*
  Telefoon
  Onderwerp*
  Bericht
  *Verplichte velden

  Dank voor uw bericht!